Hoe kies je een goede domeinnaam voor SEO?

Een van de allereerste keuzes wanneer je een website gaat of laat maken is de keuze voor een domeinnaam. Dit is niet alleen belangrijk omdat mensen je zo kunnen vinden, maar je kunt hier ook de eerste hints geven aan de zoekmachines. Zo is het voor een website die zich alleen richt op de Nederlandse markt het beste om te kiezen voor een .nl domein, wil je graag internationale bezoekers aantrekken, dan kies je beter voor een .com domein. Dit zijn de meest gebruikelijke domeinkeuzes, maar ook .net, .eu en .org (allen internationaal) komen vaker voor.

Hierna zul je ook een keuze moeten maken voor het geven van een naam voor het stuk tussen www en .nl/.com. Ook voor dit geldt dat het kiezen van een naam je niet direct zal helpen in het hoger komen bij Google resultaten. Het zorgt er echter wel voor dat je tijdens de juiste zoekopdrachten getoond wordt.

Tijdens onze trainingen raden we altijd aan om te kiezen voor een naam die zegt wie je bent of wat je doet. Je hebt dan de keuze voor een naam die:
  • zegt wat je bent - www.dameskleding-webshop.nl 
  • zegt wat je verkoopt - www.kostuumoutlet.nl
  • zegt wat je merk is - www.nike.com 
  • zegt welke dienst je aanbiedt - www.elektro-specialist.nl 
Op deze manier zullen mensen meteen begrijpen als ze jouw URL ergens zien waar ze naartoe gaan. Dit zorgt uiteindelijk voor meer conversies, omdat alleen de juiste bezoekers naar jouw website worden getrokken.
Ranco Mes
Contactformulier