Hoe vaak plaats je iets op Facebook?

Als trainster van Meludo Academy krijg ik vaak de vraag: “hoe vaak moet je iets op Facebook plaatsen?” Niet iedereen heeft evenveel tijd voor het plaatsen van berichten, maar het is erg belangrijk dat zodra je begint, je frequent blijft posten.

In het begin is je Facebook bedrijfspagina erg leeg en weten nog niet veel mensen van je pagina af, maar met elke update die je plaatst zal het aantal bereikte personen toenemen. Wat dat betreft kun je eigenlijk niet vaak genoeg posten! Natuurlijk moet het niet te gek worden, je moet wel berichten posten met kwaliteit én die jouw doelgroep graag wil zien.

Een simpele richtlijn voor iemand die wil gaan starten met het gebruiken van Facebook voor zijn/haar bedrijf is drie keer per week een update plaatsen genoeg. Op het moment dat je je draai hebt gevonden met het maken en plaatsen van berichten, na 1 à 2 maanden, kun je de frequentie verhogen naar 5 keer per week tot één keer per dag. Wel is het heel erg belangrijk dat je consistent bent in het plaatsen van berichten. Het heeft namelijk géén enkele zin om eerst twee dagen achter elkaar iets te posten en vervolgens drie weken niets.

Misschien lijkt dit op het eerste gezicht heel erg veel, 5 tot 7 dagen per week een bericht plaatsen op Facebook maar dit valt heel erg mee. Je wilt juist door social media een band opbouwen met je (potentiële) klant, hier moet je dan ook veel contact mee hebben. Naast dat kwaliteit heel erg belangrijk is, moet je niet vergeten dat Facebook meebepaald wat jouw doelgroep wel en niet te zien krijgt. Je volgers moeten graag jouw content willen zien!

Hoe vaak en wat je kunt plaatsen op Facebook leer ik je tijdens mijn training over social media. Besteed je je social media liever uit omdat je er geen tijd, gevoel, timing of kennis voor hebt? Neem dan een kijkje op mijn website, ik help je hier heel erg graag mee.
Ranco Mes
Contactformulier